Over ons

Stichting Berghem tegen kanker is ontstaan uit een idee van Jan van de Wiel na aanleiding van het overlijden van zijn moeder is hij gaan deelnemen aan de Roparun Vanuit deze groep is er een bestuur voor Stichting Berghem tegen kanker ontstaan het doel is dan ook om de hele gemeenschap en hopelijk ook daarbuiten, in beweging te krijgen voor dit goede doel, om zoveel mogelijk geld op te halen, zodat mensen met kanker samen met diegene die hun lief is, nog een beetje kwaliteit van leven kunnen toevoegen aan de dagen die zij samen nog hebben.

Velen hebben de afgelopen jaren hun aandeel geleverd en zich actief ingezet om donaties op te halen en onze goede doelen te steunen.

Op dit moment bestaat ons bestuur uit: Martijn van Hoogstraten, Tamara Guelen, Annemarie Broers, Rini van Rodijnen, Francia van der Burgt en Petra van de Ven.

Op 28 mei 2012 werd door een team van Stichting Berghem tegen kanker voor de eerste keer deelgenomen aan de Roparun. Een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren.

Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto: het steunen van de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. Of de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven.

Stichting Roparun beschikt over veertien vakantiebungalows waar kankerpatiënten en hun familieleden kosteloos een weekje kunnen verblijven

Doelen die in onze regio worden ondersteund door Roparun / Stichting Berghem tegen Kanker:

Ziekenhuis Bernhoven
Wensambulance Brabant
Radboud Universitair medisch centrum
Stichting Kanjer Wens
Stichting Look Good Feel Better
VOKK : vereniging ouders kinderen met kanker
Oase : Hospice en zorg huis
Kanjerketting
Mapa Mondo
Kika

Ook wordt er vanaf 2014 jaarlijks op koningsdag een Scholenrun georganiseerd die plaats vinden op beide scholen in ons Dorp , daarbij sluiten wij aan bij de koningsspelen en zamelen de kinderen geld in voor Stichting Berghem tegen Kanker.

In 2017 en 2018 hebben wij deelgenomen aan de Den Helder – Maastricht loop. Een geweldige estafetteloop met een geheel eigen karakter dwars door Nederland over 420 kilometer. Met een groot aantal lopers, fietsers, navigators, chauffeurs en medewerkers in het basiskamp hebben we dan een heel mooi sportief weekend waar we lachen en huilen met elkaar. Ieder met zijn eigen gedachten en motivatie.

Dankbaar zijn wij voor alle giften en acties die ten goede komen aan onze stichting.