Over ons

Wij zijn Stichting Berghem tegen Kanker, en wij staan op tegen kanker. Voor jou, voor je dierbare en iedereen in je omgeving die te maken heeft met deze vreselijke ziekte.


Dit is onze missie
Een wereld zonder kanker. Dat zou iedereen het liefste willen. Maar zolang deze ziekte levens blijft ontwrichten, is actie nodig. Wij brengen mensen in beweging om samen op te staan tegen kanker. De eindstreep is nog niet in zicht, maar onderweg doen we er alles aan om een leven met kanker draaglijker te maken.


Zo komen wij in actie tegen kanker
Om onze missie te laten slagen, halen wij geld op door diverse activiteiten en evenementen te organiseren in Berghem. Denk aan:

  • Bèrgse Crossloop, een hardloopwedstrijd in de bossen (maart)
  • Minirun voor basisscholen (Koningsspelen, april)
  • Moonlight Walking, een 24-uurswandelevenement (driejaarlijks, juni)
  • Kaartmarathon (november)

Ook nemen we als stichting deel aan verschillende evenementen. Zoals:

Daarnaast ontvangen we donaties van bedrijven, organisaties en individuen uit Berghem en wijde omtrek. Omdat onze vrijwilligers zich voor de volle 100% inzetten en we nauwelijks kosten maken, mede dankzij de vele vrienden van Stichting Berghem tegen Kanker, is de opbrengst maximaal. Op Wereldkankerdag (4 februari) kiezen wij een of meerdere doelen die we voor dat jaar steunen.


Onze donaties gingen eerder al naar …

Waar het geld onder meer naartoe gaat …

  • De inrichting van een hospice om mensen een prettig ‘thuis’ te bieden in hun laatste levensfase (2023).
  • Het financieren van 15 ritjes voor WensAmbulance Brabant (2022).
  • Bijdragen aan afdeling oncologie Bernhoven voor het realiseren van de nieuwe polikliniek (2020) en een fietslabyrint (2021) voor het herstel en het verbeteren van de conditie van patiënten die zijn getroffen door kanker.


Waarom wij zijn opgestaan
Nadat zijn moeder overleed aan kanker, wilde Jan van de Wiel uit Berghem iets doen. Samen met zijn familie en vrienden nam hij deel aan de Roparun. Hier is Stichting Berghem tegen Kanker ontstaan (2011). Veel dorpsgenoten herkenden zich in zijn verhaal en stonden ook op. Omdat iedereen wel iemand kent die door de ziekte is getroffen, blijven mensen zich aansluiten. En blijven we samen in actie komen.


Samen vooruit
Wij zijn dankbaar voor alle giften en acties die bijdragen aan onze missie. Ook zijn we trots op de samenwerkingen die blijven ontstaan. Deze hebben de afgelopen jaren naast een grote saamhorigheid in de gemeenschap ook vele mooie herinneringen opgeleverd.

Hopelijk tot ziens bij een van onze evenementen!

Namens onze vrijwilligers en het bestuur,

Francia van der Burgt (voorzitter)
Martijn van Hoogstraten (secretaris)
Woppe Egelmeer (penningmeester)
Dirk van Hees
Fabienne Reijers
Peter van Eekelen
Eugenie van de Wetering