Stichting Berghem Tegen Kanker doneert € 10.000,- aan Bernhoven

UDEN/BERGHEM - Stichting Berghem Tegen Kanker staat stil bij Wereldkankerdag. En omdat veel bedrijven, organisaties en gulle mensen uit Berghem, Oss en wijde omgeving de stichting een warm hart toedragen in de vorm van donaties, heeft het bestuur besloten een grote donatie te doen. Op 4 februari doneert Stichting Berghem Tegen Kanker daarom € 10.000,- aan ziekenhuis Bernhoven in Uden.

Waarom Ziekenhuis Bernhoven?
Veel mensen in Berghem en omgeving, die met deze ziekte te maken krijgen, worden doorverwezen naar en behandeld in ziekenhuis Bernhoven. De afdeling Medische Oncologie in Uden verleent hier de gespecialiseerde zorg die nodig is. Het gedoneerde bedrag zal volledig ten goede komen aan de palliatieve zorg binnen deze afdeling. Medio 2020 wordt in het ziekenhuis een nieuw oncologisch centrum geopend waarbinnen een ‘ruimte van bezinning’ komt. Een ruimte waar patiënten en hun naasten privacy en veiligheid vinden tijdens het moeilijke proces van behandeling en diagnoses van kanker. Met het bedrag van € 10.000,- wordt dit centrum mede mogelijk gemaakt.

Meeleven en samen beleven
De gedachte achter dit centrum sluit naadloos aan bij het motto van Stichting Berghem Tegen Kanker meeleven en samen beleven. De stichting is opgericht in 2012 en zet zich sindsdien in voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Dat dit nodig is, blijkt uit de cijfers. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 116.000 mensen kanker. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar directe omgeving die is getroffen door deze vreselijke ziekte of daar op dit moment voor wordt behandeld. 

Van RopaRun tot kaartmarathon
Stichting Berghem Tegen Kanker is actief in het steunen van goede doelen in de palliatieve zorg, die gerelateerd zijn aan kanker. De stichting richt zich vooral op het helpen en ondersteunen van doelen in de regio, waaronder de WensAmbulance Brabant, Stichting Kanjer Wens, Hospice en Zorg Thuis de Oase, Mappa Mondo kinderhotels en KiKa. Geld genereert Stichting Berghem Tegen Kanker onder andere door (sportieve) activiteiten te organiseren. Zoals de jaarlijkse Bèrgse Crossloop, de Bevrijdingsloop, Estafetteloop Den Helder Maastricht, RopaRun en kaartmarathon. Maar er wordt rondom de feestdagen ook glühwein en chocolademelk verkocht en ieder jaar wordt er een minirun op twee basisscholen georganiseerd in Berghem. Naast opbrengsten uit deze activiteiten ontvangt de stichting donaties van veel bedrijven, organisaties en individuen uit Berghem en wijde omtrek.