Den Helder - Maastrichtloop en Roparun afgelast

Twee evenementen waar we ons in wilden zetten voor de medemens in Berghem en omgeving, die tegen de ziekte kanker vecht of deze overleefd heeft zijn helaas beide afgelast vanwege COVID-19.

Den Helder - Maastrichtloop

Tot onze grote spijt moeten wij u meedelen dat de editie van 2020 is afgelast! Na overleg met het RiVM hebben wij besloten om de editie van 2020 niet door te laten gaan. De gezondheid en veiligheid van onze deelnemers, toeschouwers en organisatie staan bij ons voorop. Door alle ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus kunnen wij de veiligheid van alle betrokkenen niet garanderen. We willen alle teams en sponsoren alvast enorm bedanken voor hun vertrouwen in onze stichting en we hopen jullie allemaal weer te zien in 2021.

Roparun

Vandaag hebben wij als Stichting Roparun de moeilijke, maar in onze ogen noodzakelijke beslissing genomen om de Roparun 2020 niet door te laten gaan. Als stichting vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en verspreiding van COVID-19 waar mogelijk tegen te gaan. Als organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke mensen, vinden wij het onze verplichting om veiligheid en gezondheid altijd de hoogste prioriteit te geven. Niet alleen een verplichting naar hen, maar naar de hele samenleving.

Stichting Roparun gaat ook dit jaar gewoon door met het ondersteunen van verschillende doelen in de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Directeur Wiljan Vloet: “We begrijpen dat deze beslissing een grote teleurstelling is voor alle betrokkenen, maar wij gaan er alles aan doen om in 2021 weer een prachtig evenement neer te zetten.”.