Donaties op Wereldkankerdag 2022

Stichting Berghem tegen Kanker komt ook dit jaar weer in actie op Wereldkankerdag. Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van diens partner, familie, collega’s en vrienden….kortom, kanker raakt iedereen.

Ondersteuning goede doelen
Elk jaar ondersteunt Stichting Berghem tegen Kanker op Wereldkankerdag één of meerdere goede doelen. SBTK is actief in het steunen van goede doelen in de palliatieve zorg, die gerelateerd zijn aan kanker. De stichting richt zich vooral op het helpen en ondersteunen van doelen in de regio. Ondanks het feit dat ook SBTK afgelopen jaar veel activiteiten en evenementen heeft moeten annuleren voelen zij zich toch genoodzaakt om een tweetal donaties te doen op Wereldkankerdag. Dit jaar is besloten om WensAmbulance Brabant en Stichting Mag Ik Dan Bij Jou te ondersteunen.

WensAmbulance Brabant
Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie toe of een dagje naar het strand. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek. Onder begeleiding van vrijwilligers beleven deze mensen een onvergetelijke dag waarbij ze in het zonnetje worden gezet en even hun ziekte vergeten. SBTK doneert een bedrag van € 5.000,- aan WensAmbulance Brabant.



Stichting Mag Ik Dan Bij Jou
Kinderen en kanker zijn woorden die je liever niet in één zin ziet. Toch krijgen in Nederland circa 600 kinderen op jaarbasis de diagnose kanker. Een moeilijke en vaak intensieve tijd volgt. Voor zowel het kind, de ouders, grootouders als andere betrokkenen. Onzekerheid wordt helaas een hoofdrolspeler. Wat staat je kind en jou als ouder te wachten? Hoe verloopt de zorg voor eventuele andere kinderen in het gezin, is de verzekering goed geregeld en hoe gaat het verder met je werk? Natuurlijk wil je er voor je kind zijn, het liefst zonder dat je over alle andere zaken hoeft na te denken. Speciaal voor deze noodsituaties is er het noodfonds van Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. Omdat financiële zorgen geen extra ballast mogen zijn voor het verdriet dat toch al aanwezig is. SBTK doneert een bedrag van € 3.000,- aan Stichting Mag Ik Dan Bij Jou.



Van RopaRun tot kaartmarathon
Geld genereert Stichting Berghem tegen Kanker onder andere door (sportieve) activiteiten te organiseren. Zoals de jaarlijkse Bèrgse Crossloop, de Bevrijdingsloop, Estafetteloop Den Helder Maastricht, RopaRun en kaartmarathon. Rondom de feestdagen wordt ook jaarlijks glühwein en chocolademelk verkocht en op de twee basisscholen in Berghem wordt de minirun georganiseerd voor het goede doel. Helaas zijn veel van deze activiteiten niet door gegaan door corona. Naast opbrengsten uit activiteiten ontvangt de stichting donaties van veel bedrijven, organisaties en individuen uit Berghem en wijde omtrek. Afgelopen jaren zijn de volgende doelen gesteund: KanjerKetting, Roparun, Oncologie fonds Radboud UMC, DHM, polikliniek oncologie ziekenhuis Bernhoven en Ronald Mc Donaldhuizen.