Fietslabyrint met hometrainer voor Ziekenhuis Bernhoven!

4 februari Wereldkankerdag
Elk jaar op 4 februari, Wereldkankerdag, doet Stichting Berghem tegen Kanker (SBTK) een bijzondere donatie aan een goed doel gerelateerd aan kanker. Op 4 februari 2020 hebben we nog een grote bijdrage gedaan aan de realisatie van de multidisciplinaire polikliniek voor oncologie van ziekenhuis Bernhoven. Ondanks het feit dat het ziekenhuis in Uden tijdens de eerste coronagolf het zwaarst getroffen werd van alle ziekenhuizen in Nederland, is de nieuwe polikliniek inmiddels gerealiseerd en in bedrijf genomen. Met de wetenschap dat ziekenhuis Bernhoven nog bezig is met de laatste facetten van de inrichting van de oncologische polikliniek heeft ons bestuur besloten om het ziekenhuis nogmaals te ondersteunen met een bijdrage.

Doinatie van € 8.000,-
Veel bedrijven, organisaties en particulieren uit Berghem, Oss en omgeving ondersteunen de activiteiten die door ons worden georganiseerd. Dit veelal omdat één ieder direct of indirect te maken heeft of te maken heeft gehad met de vreselijke ziekte kanker. Met het geld dat we inzamelen, worden de goede doelen in de palliatieve zorg ondersteund. Daarom hebben we op donderdag 4 februari 2021, Wereldkankerdag, het fantastische bedrag van € 8.000,- vrijgemaakt voor het realiseren van een fietslabyrint met hometrainer in ziekenhuis Bernhoven. Een bedrag om trots op te zijn!

Fietslabyrint met hometrainer
Er is onderzoek gedaan of bewegen een positief effect heeft op kanker gerelateerde vermoeidheidsklachten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit inderdaad zo is. Ziekenhuis Bernhoven wil daarom een fietslabyrint realiseren voor hun patiënten (afdeling oncologie). Hierdoor zullen zij tijdens hun verblijf ervaren dat bewegen voor hen een positief effect heeft. Met het fietslabyrint fietst de patiënt op een hometrainer een virtuele route door een bepaalde omgeving, welke wordt geprojecteerd op een scherm. Patiënten komen zo aan de nodige beweging, werken aan hun conditie, spierkracht en herstel.