Wereldkankerdag 2024

Stichting Berghem tegen Kanker doneert op Wereldkankerdag 2024

BERGHEM - Stichting Berghem tegen Kanker komt ook dit jaar weer in actie op Wereldkankerdag. Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Tevens ondersteunt Stichting Berghem tegen Kanker op deze dag één of meerdere goede doelen. SBTK is actief in het steunen van goede doelen in de palliatieve zorg, die gerelateerd zijn aan kanker. De stichting richt zich vooral op het helpen en ondersteunen van doelen in de regio.

Geld genereert Stichting Berghem tegen Kanker onder andere door (sportieve) activiteiten en evenementen te organiseren. In 2022 was de Moonlight Walking een groot succes. Maar ook onze jaarlijkse activiteiten, kaarten voor het goede doel, de minirun, de RopaRun, de bevrijdingsloop en de kerst/chocolademelk actie, waren ook weer erg succesvol. Ook ontvangt SBTK giften en donaties van bedrijven en particulieren die SBTK een warm hart toedragen. Hierdoor is er ook dit jaar weer ruimte om twee goede doelen te ondersteunen; Stichting Haarwensen en Stichting Knuffelshuffle.

Donatie van € 1.000,- aan Stichting Haarwensen 
Tijdens het evenement Berghem Bruist 2022 is SBTK in contact gekomen met Corné Vos van Haar Uniek uit Oss. Haar Uniek gaat in 2024 en 2025 mooie dingen betekenen voor SBTK. Haar Uniek maakt professionele haarwerken op maat en ondersteunt tevens Stichting Haarwensen. Op deze manier kwam SBTK ook in contact met Stichting Haarwensen. Per jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. 

Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Maar goede haarwerken zijn vaak duur en worden niet altijd vergoed. 

Stichting Haarwensen biedt deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De haarwerken worden gemaakt van echt haar. 

Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Stichting Haarwensen geschonken. Stichting Berghem tegen Kanker heeft een donatie gedaan van € 1.000,- om dit mooie doel te ondersteunen. Meer informatie is te vinden op de site www.haarwensen.nl 

 

Donatie van € 500,- aan Stichting Knuffel Shuffle 
Wat doet stichting Knuffel Shuffle? Deze stichting, opgericht door Jeroen Knijff en gevestigd in Megen, gaat langs bij kinderen die het heel zwaar hebben of hebben gehad. Denk bijvoorbeeld aan een hele lange vervelende ziekte zoals kanker, een handicap of langdurig verblijf in het ziekenhuis. Deze kinderen kunnen een extra knuffelmomentje gebruiken. De stichting komt dan langs met een hele mooie auto vol met knuffels in de kofferbak. Vriendjes en vriendinnetjes mogen ook uitgenodigd worden, zo wordt het een waar feest! Stichting Berghem tegen Kanker heeft een donatie gedaan van € 500,- om dit mooie doel te ondersteunen. Meer informatie is te vinden op de site www.knuffelshuffle.nl