Wageningen 45

Vrijheid: jij maakt het verschil!

We leven in een uitzonderlijke tijd. Een tijd waarin we zo veel mogelijk thuis, achter een gesloten voordeur, in beperkte vrijheid leven. Voor velen is dit is de eerste keer in het leven dat vrijheid heel voelbaar onder druk staat. Om de Coronapandemie te bestrijden en om daarna weer in grotere vrijheid te kunnen leven: daarvoor maken we samen het verschil.
 
Nieuwe update
De Coronabeperkingen hebben uiteraard ook gevolgen voor de herdenking en viering van Wageningen45. De maatregelen worden begrijpelijkerwijs continu aangepast naar de actuele stand van zaken. Op dit moment werken we in samenwerking met de gemeente en haar veiligheidsoverleg alle bijpassende scenario’s uit. Daarom schuiven we de update van 28 januari door naar 18 februari zodat de plannen omtrent de herdenking en viering van dit jaar concreet kunnen presenteren!

 

Officiële aftrap - 76 dagen voor 5 mei

Op 18 februari tellen we tussen 11.30 en 12.30 uur met elkaar af: precies 76 dagen naar 5 mei – 76 jaar vrijheid. In een speciale live-uitzending bespreken we met Toon van Asseldonk, voorzitter Wageningen45, en Leo Bosland, wethouder Wageningen, het belang van herdenken en vieren en de rol van de stad Wageningen. Thera Westerhoud, directeur Wageningen45, presenteert de plannen en activiteiten voor 2021: hoe blijven we, midden in de samenleving, bevrijdingsthema’s agenderen? En hoe maken we een ongrijpbaar begrip als vrijheid tastbaar voor nieuwe generaties verschilmakers? Na een muzikaal intermezzo schakelen live over naar Hotel de Wereld waar het aftellen officieel wordt gestart.