Bevrijdingsloop Wageningen Berghem 4-5 mei 2022

Sinds 1948 wordt het bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken. Dit bevrijdingsvuur markeert de overgang van herdenken naar vieren, van 4 naar 5 mei. Het vuur wordt ieder jaar om middernacht ceremonieel ontstoken op het 5 Mei plein voor Hotel De Wereld.

Na het ontsteken van het bevrijdingsvuur, wordt het vuur verspreid naar verschillende gemeenten in Nederland door o.a. gemeenten, lokale atletiek- en sportverenigingen, 4 en 5 mei-comités, Oranjeverenigingen en andere organisaties.

In de loop der jaren is de Nationale Bevrijdingsvuur estafette uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij ruim 2.000 sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen (Stad der Bevrijding) komen om het vuur op te halen. Met dit vuur wordt op 5 mei de vlam ontstoken in de eigen gemeente. Het thema van dit jaar: Vrijheid, samen maken we het verschil.

Dit jaar gaan we weer voor de 7e keer het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen een evenement waaraan een grote groep wandelaars uit Berghem weer gaat deelnemen. In de Nacht van 5 mei vertrekken we om 00.30 uur vanuit Wageningen en komen we rond 11.00 uur in Berghem aan bij het monument op de Wilhelminasingel. Daar wordt het bevrijdingsvuur ontstoken door de wandelaars en een vertegenwoordiger van de gemeente Oss. Na de wandeling en ceremonie is er natuurlijk weer gelegenheid voor koffie en een broodje bij de Berchplaets.

Aanmelden kan bij Huub van Hoogstraten via: h.vanhoogstraten@caiway.nl 

De kosten van busvervoer, overtocht pont, koffie en een broodje zijn € 25.00 pp (consumpties onderweg zijn voor eigen rekening)
Bij aanmelding en betaling via bank graag je volledige voor en achternaam en e-mailadres vermelden. Op 4 mei zal de bus rond 22.00 uur uit Berghem vertrekken.
Inschrijven kan tot 31 maart 2022.